Ungdom -  Svenska Kyrkans Unga -    

Ungdom

Avesta Församlings ungdomsverksamhet är högst varierande. Den största delen drivs tillsammans med ungdomar i Svenska Kyrkans Unga. Det betyder att de som är med i verksamheten också är med och påverkar vad den ska innehålla. Vi träffas på torsdagar i församlingsgården. Programmet är varierande.  Vi varvar kul saker med mycket diskussioner om hur det är att vara ung i dag. Skola, Avesta och världen.   

På lov och helger arrangerar vi läger eller åker på läger. Vårt största arrangemang är Nattvandringen, en tävling i skogarna kring Norberg.Vi håller också på en hel del med friluftsliv. På somrarna brukar vi ha en veckas friluftsläger. Det kan vara fjällvandring, kanoting eller en bajkhajk. När vi inte är ute och friluftsar samlar vi pengar för att kunna åka lite längre. Vi har varit i Skottland, London, Paris, Rom, Assisi, Berlin och lite fler ställen. Vi har besökt vänner i Mocambique.

Vi har givetvis mindre avancerade läger som Rock for Moc (festival med mål att samla slantar till Mocambique), All Helgona läger (I Rättvik med 240-260 ungdomar från hela stiftet), Sala Open (innebandyturnering), Distrikt och Riksmöten, m.fl.
 
Vill Du komma i kontakt med oss, går det bra att ringa eller mejla.

0226-569 70
070-347 25 35
johan.jernberg@avestaforsamling.se


Cookies